Föregående

Är det detta man menar med hot-dog?

Är det detta man menar med hot-dog?
Rösta plus Rösta minus Argpoäng: 721 (901 röster)

(Som vanligt, klicka på bilden för en större variant)

Cred: zenith

Inlagd av Arga Lappen kl 09:50
Publicerat under Gårdslappar


Kommentarer:

malmöpåg sa (2009-11-12 10:32):

Haha....den här sände jag ju också in för några minuter sedan....roligt som satan!
Jävla hundar på Zenithgatan! :-)

Ca sa (2009-11-12 10:51):

Ah det är så här det ska vara! Och lappen är alldeles sann! Ägare till stora hundar vet att man måste rasta dem, ägare till små hundar tror att "rasta" är när man går runt med hunden I en handväska.

Peter sa (2009-11-12 12:02):

WORDS!

Så jäkla rätt! Äntligen en människa som vågar säga/skriva det som alla tänker! Respekt!

Candis sa (2009-11-12 13:35):

Jag har en liten råtta till hund (chihuahua-papillon) men skulle aldrig i hela mitt sorgliga liv tillåta att han stod på balkongen och skällde, ända gången han får skälla är när jag ger honom kommandot SKALL. Idiotägare, usch!!

bengan sa (2009-11-12 14:08):

Så jäkla rätt! Jag älskar hundar, men det är ett jäkla otyg med hundar som skäller hela tiden.. oftast är det dock inte hundens fel, utan ägarens... så det kanske är ägaren som egentligen bör skjutas..

Szara sa (2009-11-12 15:25):

Hahahha bäst bäst bäst.

Aki sa (2009-11-12 15:32):

Word!

Floyd sa (2009-11-13 13:14):

Mycket bra skrivet!
Att ha hund i stadsmiljö innebär ett stort ansvar. Skiter man i det ska man ingen hund ha.

Anneli sa (2009-11-13 22:23):

För mycket text...

)

Tobias sa (2009-11-15 09:10):

Varför pekar ni på hunden när det är ägaren det är fel på? Hunden vet inte när den föds vad den får göra och det är ägarens uppgift att lära den! Så ge fan i att klandra hunden!

Danne sa (2009-11-17 00:29):

Tobias, grejen är ju den att om du skjuter ägaren så kommer hunden fortfarande att skälla.

Isak sa (2009-11-17 12:37):

Håller med!!! Hundar ska rastas eller ges till någon som kan ta hand om hunden. Men råttor kanske klarar sig med en ekorrhjul ^_^.

Fredrik sa (2009-11-22 19:48):

Men varför en bild på en tax? En av de äldsta hundraserna, har funnits i 400 år i Sverige, längre i Tyskland, en del tror den kommer från Romarriket och det fanns tom taxliknande hundar i forna Egypten. Förmodligen skulle en tax klara sig ganska bra ute i naturen också, och så är den inte särskilt bjäbbig.

Schäfer, Doberman och liknande är betydligt yngre hundraser.

Nej, detta påhopp med en bild på en tax visar hur okunnig den som skrivit lappen är.

Vecc sa (2010-03-07 17:00):

Fredrik: Nu är jag rätt säker på att författaren ville förtydliga saken genom att visa en bild med en hund och ett sikte. Hundvalet i sig var nog av underordnad betydelse. Och något säger mig att det inte vimlar av söta hundbilder hemma hos honom/henne, tax eller inte. :)

Swedish Chef sa (2010-07-07 15:34):

[Ingredienser]
1 liten hund (eller ½ stor hund)
[Saltlag]
2 l vatten
1,5 dl salt
0,5 dl råsocker
[Sås]
1 msk smör
2 st schalottenlök, finhackade
2 msk råsocker
1 dl hallonbalsamico
150 g hallon
4 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
1 paket hela hallon
[Till hunden]
2 st paprika
1,5 krm cayennepeppar
1 dl vatten
[Potatis]
1,2 kilo potatis
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
[Tillbehör]
1 paket haricots verts
1 paket hallon
1 Ta ut inkråmet och lägg i kylen. Blanda vatten, salt och socker i en skål. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg hunden i lagen i en rymlig bunke eller i en plastpåse. Ställ kallt ca 1 dygn. Ta upp hunden och låt rinna av ordentligt. Bind ihop benen parvist med steksnöre. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda paprika och peppar. Krydda runt om. Lägg hunden med bröstsidan ner och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 175°.
2 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och inkråm på medelvärme ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ner balsamico, hallon, vatten och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock.
3 Sila såsen genom en finmaskig sil, pressa ur större delen av vätskan med en sked.
4 Häll av fettet när hunden stekts ca 40 min, vänd den med bröstsidan upp. Ställ tillbaka i ugnen och stek ytterligare ca 40 min. Ta ut den, höj ugnstemperaturen till 225° och häll av fett från formen. Häll vatten över hunden. Ställ in den i ugnen 10 min. Linda in den färdigstekta hunden i folie. Låt vila 30 min. Häll ca 1 dl av skyn i såsen.

blogg kommentarer via Disqus
© Arga Lappen
Vid intresse av att reproducera, publicera eller på annat sätt använda material från sidan, kontakta mig på emailadressen argalappen [at] hotmail.com.