Cred: George T
Hittad: Sommarstugeområde
Inlagd av Arga Lappen kl 08:34
Publicerat under Gårdslappar
Knut sa (2010-04-22 09:20):
Ja, här hjälper det knappast att flytta ut på landet.
Josåatt sa (2010-04-22 09:20):
Hahaha, vem ska finansiera det då? Det är ju inte så att det finns pengar att tjäna på hundbajs...
sa (2010-04-22 09:34):
Per sa (2010-04-22 11:17):
Tycker det var ett bra förslag!
1. Ta DNA-prov på alla hundar som besöker veterinären.
2. Ta DNA på alla skitar som hittas, analysera.
3. Skicka en räkning för saneringen av skiten samt kostnaden för DNA-testet.
4. Efter att räkningen är betald avlivas hundjäveln och ägaren blir av med tex en arm.
Precis samma procedur borde tillämpas på rökare som slänger fimpar!
Babe sa (2010-04-22 12:22):
Varför ska hunden straffas med avlivning? Det är väl knappas hundens fel att ägaren inte plockar upp!
blabla sa (2010-04-22 13:14):
För han va nog såååååååååååå seriös
Flyttgubben sa (2010-04-22 18:32):
Jag tycker att pers förslag var utmärkt, här på landet borde liknande införas för hästar och deras ägare. Samma sak för folk som har barn som skrattar. De stör!
Sankt Halvard sa (2010-04-22 20:36):
Intressant, jag tycks ha gjort ett inlägg kl 9:34 utan att veta om det själv... när jag var på jobbet utan tillgång till dator och bredband... mycket märkligt.
Fast det kanske är någon annan som utger sig för att vara jag? För det inlägget är så lågpannat infantilt, att det bara kan ha skrivits av en analbabian med långt framskriden syfilis.
Haha sa (2010-04-23 12:32):
Jag håller med lappskrivaren
Sweydia sa (2010-04-23 17:00):
Sankt Halvard,
Jag har varit med om samma sak på den här sajten. Inte alls kul.
Elina sa (2010-04-23 21:50):
Vilka är ni?
sa (2010-04-23 21:59):
Hemliga Aliaset sa (2010-04-29 13:47):
Och nu snackar vi om något annat än en snigel på ögat som bestraffning.
Swedish Chef sa (2010-07-07 15:28):
[Ingredienser]
1 liten hund (eller ½ stor hund)
[Saltlag]
2 l vatten
1,5 dl salt
0,5 dl råsocker
[Sås]
1 msk smör
2 st schalottenlök, finhackade
2 msk råsocker
1 dl hallonbalsamico
150 g hallon
4 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
1 paket hela hallon
[Till hunden]
2 st paprika
1,5 krm cayennepeppar
1 dl vatten
[Potatis]
1,2 kilo potatis
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
[Tillbehör]
1 paket haricots verts
1 paket hallon
1 Ta ut inkråmet och lägg i kylen. Blanda vatten, salt och socker i en skål. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg hunden i lagen i en rymlig bunke eller i en plastpåse. Ställ kallt ca 1 dygn. Ta upp hunden och låt rinna av ordentligt. Bind ihop benen parvist med steksnöre. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda paprika och peppar. Krydda runt om. Lägg hunden med bröstsidan ner och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 175°.
2 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och inkråm på medelvärme ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ner balsamico, hallon, vatten och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock.
3 Sila såsen genom en finmaskig sil, pressa ur större delen av vätskan med en sked.
4 Häll av fettet när hunden stekts ca 40 min, vänd den med bröstsidan upp. Ställ tillbaka i ugnen och stek ytterligare ca 40 min. Ta ut den, höj ugnstemperaturen till 225° och häll av fett från formen. Häll vatten över hunden. Ställ in den i ugnen 10 min. Linda in den färdigstekta hunden i folie. Låt vila 30 min. Häll ca 1 dl av skyn i såsen.
Arga Lappen är en blogg som frossar i de där små subtila budskapen vi människor kommunicerar med i köket, i förrådet, i tvättstugan, ja i princip överallt där vi delar utrymme och umgås (eller inte) med andra.