Cred: Anna
Inlagd av Arga Lappen kl 09:08
Publicerat under På Stan-lappar
jocke sa (2010-03-23 12:46):
Be hunden flytta till förorten
Rolf sa (2010-03-23 15:04):
Det är bara trevligt med lite bajs på våren. Det hör till.
sara sa (2010-03-23 16:15):
Åh kan jag få den mailad till mig. jag vill nämligen sätta upp den... ÖVERALLT!!!!
Erik sa (2010-03-23 20:33):
Det var en föredömlig lapp. Inte särskild arg iochförsig, men en riktig kvalitetslapp! MVG+
snuttegubben sa (2010-03-24 08:37):
vill ochså ha den så jag kan sätta upp överallt.
En riktigt snäll lapp men väldigt bra
tove sa (2010-03-24 09:45):
jag har översatt lappen till spanska och satt upp den i den spanska by där jag bor.. 10 st. det är enormt mkt bajs här.
Intresseklubben sa (2010-03-25 00:48):
HÄR FÅR NI DET SENASTE, FÖRST!
http://www.nattstad.se/intresseklubben
Bob sa (2010-03-27 00:35):
FLYTTA TILL LANDET!!
Hemliga Aliaset sa (2010-03-27 17:28):
Bob: Skriver du ditt eget material?
Swedish Chef sa (2010-07-07 15:29):
[Ingredienser]
1 liten hund (eller ½ stor hund)
[Saltlag]
2 l vatten
1,5 dl salt
0,5 dl råsocker
[Sås]
1 msk smör
2 st schalottenlök, finhackade
2 msk råsocker
1 dl hallonbalsamico
150 g hallon
4 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
1 paket hela hallon
[Till hunden]
2 st paprika
1,5 krm cayennepeppar
1 dl vatten
[Potatis]
1,2 kilo potatis
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
[Tillbehör]
1 paket haricots verts
1 paket hallon
1 Ta ut inkråmet och lägg i kylen. Blanda vatten, salt och socker i en skål. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg hunden i lagen i en rymlig bunke eller i en plastpåse. Ställ kallt ca 1 dygn. Ta upp hunden och låt rinna av ordentligt. Bind ihop benen parvist med steksnöre. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda paprika och peppar. Krydda runt om. Lägg hunden med bröstsidan ner och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 175°.
2 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och inkråm på medelvärme ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ner balsamico, hallon, vatten och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock.
3 Sila såsen genom en finmaskig sil, pressa ur större delen av vätskan med en sked.
4 Häll av fettet när hunden stekts ca 40 min, vänd den med bröstsidan upp. Ställ tillbaka i ugnen och stek ytterligare ca 40 min. Ta ut den, höj ugnstemperaturen till 225° och häll av fett från formen. Häll vatten över hunden. Ställ in den i ugnen 10 min. Linda in den färdigstekta hunden i folie. Låt vila 30 min. Häll ca 1 dl av skyn i såsen.
Arga Lappen är en blogg som frossar i de där små subtila budskapen vi människor kommunicerar med i köket, i förrådet, i tvättstugan, ja i princip överallt där vi delar utrymme och umgås (eller inte) med andra.