Cred: Johan
Hittad: På David Bagares Gata
Inlagd av Arga Lappen kl 08:43
Publicerat under På Stan-lappar
Artemis sa (2010-05-04 13:28):
Toppen rubrik =)
Och eftersom jag verkar vara första med att kommentera så säger jag: Flytta till landet! -)
Postis Per sa (2010-05-04 15:54):
Bajen in i hunden, hunden in i bilen, bilen ut av stan.
Magdalena sa (2010-05-04 18:01):
Postis Per kommer från annan land.
T sa (2010-05-04 19:37):
Landet? Knappast, där lär det ju finnas ännu mera bajs, din ogenomtänkta lilla apa.
Artemis sa (2010-05-04 21:13):
ogenomtänkta lilla apa? Var det dit genomtänkta svar? Jisses, lite humor skadar väl inte...
Dr. X. Krement sa (2010-05-04 23:35):
I vissa kulturer betraktas en tarmtömning i någons ansikte som en kärleksförklaring.
Sweydia sa (2010-05-05 09:41):
Dr X Krement... :D Den var bra!
under cover sa (2010-05-05 10:27):
Portis Per: Bajs IN i hunden??
clown sa (2010-05-05 12:40):
Flytta till landet. Eventuellt, om du behagas bättre där, till en grotta.
Schweinfeldt sa (2010-05-05 14:51):
Rösta på oss i Allianzen så lovar vi att åtgärda problemet.
Swedish Chef sa (2010-07-07 15:27):
[Ingredienser]
1 liten hund (eller ½ stor hund)
[Saltlag]
2 l vatten
1,5 dl salt
0,5 dl råsocker
[Sås]
1 msk smör
2 st schalottenlök, finhackade
2 msk råsocker
1 dl hallonbalsamico
150 g hallon
4 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
1 paket hela hallon
[Till hunden]
2 st paprika
1,5 krm cayennepeppar
1 dl vatten
[Potatis]
1,2 kilo potatis
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
[Tillbehör]
1 paket haricots verts
1 paket hallon
1 Ta ut inkråmet och lägg i kylen. Blanda vatten, salt och socker i en skål. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg hunden i lagen i en rymlig bunke eller i en plastpåse. Ställ kallt ca 1 dygn. Ta upp hunden och låt rinna av ordentligt. Bind ihop benen parvist med steksnöre. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda paprika och peppar. Krydda runt om. Lägg hunden med bröstsidan ner och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 175°.
2 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och inkråm på medelvärme ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ner balsamico, hallon, vatten och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock.
3 Sila såsen genom en finmaskig sil, pressa ur större delen av vätskan med en sked.
4 Häll av fettet när hunden stekts ca 40 min, vänd den med bröstsidan upp. Ställ tillbaka i ugnen och stek ytterligare ca 40 min. Ta ut den, höj ugnstemperaturen till 225° och häll av fett från formen. Häll vatten över hunden. Ställ in den i ugnen 10 min. Linda in den färdigstekta hunden i folie. Låt vila 30 min. Häll ca 1 dl av skyn i såsen.
Arga Lappen är en blogg som frossar i de där små subtila budskapen vi människor kommunicerar med i köket, i förrådet, i tvättstugan, ja i princip överallt där vi delar utrymme och umgås (eller inte) med andra.