Cred: wicked will
Hittad: Norrköping
Inlagd av Arga Lappen kl 11:23
Publicerat under Skyltar
Inspirerar sa (2010-01-31 14:33):
Du den var bra
[...editerad av admin]
Sweydia sa (2010-01-31 18:19):
Står han på näsan när han trimmar?
Och du inspirera, såg du ens vad det var du kommenterade? Kan nån sätta upp en arg lapp mot spammare?
Njala sa (2010-01-31 18:51):
Vem är det som säger att det är hundbajs......?
under cover sa (2010-02-01 10:32):
Man ska inte trimma den delen av hunden.
P S Vi kastar hundbajs på spammare.
/j sa (2010-02-02 08:23):
Sweydia, varför skulle han stå på näsan? En grästimmer modell större är rätt bra på att spruta upp saker till huvudhöjd och högre.
Blogg fran oknen! sa (2010-02-03 09:43):
Ansiktet? Serisot? Haha!
http://trollungeidubai.blogg.se/
Henrik C sa (2010-03-23 23:21):
skitbra
Swedish Chef sa (2010-07-07 15:31):
[Ingredienser]
1 liten hund (eller ½ stor hund)
[Saltlag]
2 l vatten
1,5 dl salt
0,5 dl råsocker
[Sås]
1 msk smör
2 st schalottenlök, finhackade
2 msk råsocker
1 dl hallonbalsamico
150 g hallon
4 dl vatten
0,5 dl koncentrerad kalvfond
1 msk maizena majsstärkelse
1 paket hela hallon
[Till hunden]
2 st paprika
1,5 krm cayennepeppar
1 dl vatten
[Potatis]
1,2 kilo potatis
1,5 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
1 msk ströbröd
[Tillbehör]
1 paket haricots verts
1 paket hallon
1 Ta ut inkråmet och lägg i kylen. Blanda vatten, salt och socker i en skål. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg hunden i lagen i en rymlig bunke eller i en plastpåse. Ställ kallt ca 1 dygn. Ta upp hunden och låt rinna av ordentligt. Bind ihop benen parvist med steksnöre. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda paprika och peppar. Krydda runt om. Lägg hunden med bröstsidan ner och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 175°.
2 Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och inkråm på medelvärme ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ner balsamico, hallon, vatten och kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock.
3 Sila såsen genom en finmaskig sil, pressa ur större delen av vätskan med en sked.
4 Häll av fettet när hunden stekts ca 40 min, vänd den med bröstsidan upp. Ställ tillbaka i ugnen och stek ytterligare ca 40 min. Ta ut den, höj ugnstemperaturen till 225° och häll av fett från formen. Häll vatten över hunden. Ställ in den i ugnen 10 min. Linda in den färdigstekta hunden i folie. Låt vila 30 min. Häll ca 1 dl av skyn i såsen.
jonatan sa (2010-10-24 04:21):
@Swedish Chef
du har så rätt ja sa till en hundägare me hund på södermalm/stockholm att tog hon inte upp skiten från trottoaren så skulle ja trycka ner den i halsen på henne! blev ett jävla liv om polisanmälan... bla bla bla
Arga Lappen är en blogg som frossar i de där små subtila budskapen vi människor kommunicerar med i köket, i förrådet, i tvättstugan, ja i princip överallt där vi delar utrymme och umgås (eller inte) med andra.